سرطان تیروئید نوعی سرطان است که از بافت‌های تیروئید، غددی که در قسمت پشت گردن و در نزدیکی جمجمه قرار دارند، شکل می‌گیرد. تیروئید وظیفه تولید هورمون‌های تیروئیدی را دارد که برای کنترل متابولیسم بدن بسیار مهم هستند. این سرطان می‌تواند از انواع مختلف باشد، اما دو نوع رایج‌تر آن عبارتند از:

1. سرطان تیروئید پاپیلر (Papillary Thyroid Cancer):

این نوع سرطان تیروئید بیشترین تعداد موارد را تشکیل می‌دهد و در افراد جوانتر بیشتر دیده می‌شود. اغلب پروگنوز (پیش‌آگهی) خوبی دارد و در اکثر موارد به جراحی برای برداشتن تیروئید پاسخ می‌دهد.

2. سرطان تیروئید فلولیکولار (Follicular Thyroid Cancer:

این نوع نادرتر است و به عنوان یک نوع سرطان آگاه به اسیب‌ها شناخته می‌شود. همچنین برای درمان نیاز به جراحی دارد و اغلب داروهای تیروئیدی پس از جراحی برای تعداد زیادی از بیماران مورد نیاز است.

علایم این سرطان ممکن است شامل گردن درد، تورم در گردن، سختی در بلعیدن یا تغییر در صدا باشند. اما مهمترین نکته این است که بسیاری از موارد سرطان تیروئید به صورت اتفاقی در مطالعات تصویربرداری پزشکی (مانند سونوگرافی یا سنجش تیروئید) بدون نشانه‌های قابل مشاهده تشخیص داده می‌شوند.

درمان سرطان تیروئید ممکن است شامل جراحی برداشتن تیروئید (تیروئیدکتومی)، ترکیب‌های متنوعی از درمان‌های پساجراحی، و در برخی موارد ترکیب‌های درمانی اشعه و شیمی درمانی باشد. اهمیت تشخیص زودرس و درمان مناسب در موفقیت درمانی این سرطان بسیار بزرگ است.

اگر شما یا کسی که می‌شناسید ممکن است دچاراین سرطان باشید، مهم است که با پزشک متخصص مشوره کنید تا توصیه‌ها و درمان مناسب برای شما تعیین شود.

پزشک پیشنهادی ما به شما دکتر محمد قیومی جراحی عمومی در اصفهان است.

سرطان تیروئیدعوامل ابتلا

می‌توانند متنوع باشند و همچنین در بسیاری از موارد دقیقاً نمی‌توان دلیل ابتلا را مشخص کرد. اما برخی از عوامل مشخص و عناصر خطری که احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

1. تاریخ خانوادگی: اگر تاریخ خانوادگی شما شامل افرادی با این سرطان باشد، احتمال ابتلا به این نوع سرطان افزایش می‌یابد. وجود تاریخ خانوادگی از جمله عوامل مهم در تشخیص و مشخص‌کردن افرادی است که باید مورد مطالعه و ارزیابی قرار گیرند.

2. تابش پرتویی: افرادی که در زمان کودکی یا نوجوانی به اشعه‌های پرتوی در مناطقی مانند گردن و سر تابیده‌اند، احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می‌دهند.

3. نوع تیروئیدیت: برخی از افراد دچار التهاب تیروئید هستند (تیروئیدیت هشتیموتو) که ممکن است به افزایش خطراین سرطان منجر شود.

4. جنسیت: زنان به احتمال بیشتری نسبت به مردان دچاراین سرطان می‌شوند.

5. سن: خطر ابتلا به این سرطان با سن افزایش می‌یابد، به ویژه برای افراد بالای 45 سال.

6. نقص‌های ژنتیکی: برخی از نقص‌های ژنتیکی و سندرم‌های وارثی نیز می‌توانند باعث افزایش خطر این سرطان شوند.

7. عوامل محیطی: مواردی مانند آلودگی هوا و مواد شیمیایی در محیط کار ممکن است بر احتمال ابتلا به این سرطان تأثیر بگذارند.

توصیه می‌شود که افراد با عوامل خطری یا تاریخ خانوادگی مشکوک به سرطان تیروئید، به اوقات منظم معاینات پزشکی زیر نظر متخصصان تیروئید مراجعه کنند. این افراد نیاز به نظارت دقیق‌تر و ممکن است به طور معمول تصویربرداری تیروئیدی و آزمایشات دیگر داشته باشند تا سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up